31.01.2020
Ob številnih prireditvah, ki se vsakodnevno vrstijo na odru dvorane Alojza Srebotnjaka je bil kar izziv poiskati primerna in prosta datuma za izvedbo 2. mini nastopa naših najmlajših učencev, programov predšolska glasbena vzgoja in glasbena pripravnica. No, pa smo ju našli, prav na repu meseca januarja.
V ponedeljek, 27. in dan kasneje so naši učenci v družbi mične gospodične, šolsko-hišne muce Mice prisrčno otroško in prikupno izvedli nastopa. Žal pa nam je bolezen kar pošteno zagodla, saj je v posteljo položila kar lepo število nastopajočih, ki so se že nekaj tednov veselili nastopa. V torek je v tako doma ostala kar polovica nastopajočih. Vendar smo se skupaj z muco Mico še bolj potrudili. Peli, igrali in plesali smo vsi kar za dva.   Preberi več ...
25.12.2019
V ponedeljek, 23.12.2019 je odzvenel še zadnji koncert v letu 2019. V mesecu avgustu, ko idejno zasnujemo prireditve v tekočem šolskem letu, smo se dogovorili, da letošnji božično novoletni koncert ponovno preselimo v dvorano kulturnega doma Postojna.
Ambient ponuja izzive, ki so za nastopajoče včasih ovira, posebno pri akustiki prostora, zagotovo pa tudi nekaj prednosti, med drugim večji oder, ozvočenje, osvetlitev odra in dvorano, ki lahko gosti več poslušalcev.   Preberi več ...
15.11.2019
Učitelj kitare Mario Kurtjak se je v preteklih dneh udeležil mednarodnega kitarskega tekmovanja Miquel Llobet v Barceloni (Španija). Na tekmovanju je dosegel 2. nagrado (1. nagrada ni bila podeljena) in nagrado občinstva.
Ob dosežku mu iskreno čestitamo.   Preberi več ...
Strani 1  2  3  4 
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven