25.12.2019
V ponedeljek, 23.12.2019 je odzvenel še zadnji koncert v letu 2019. V mesecu avgustu, ko idejno zasnujemo prireditve v tekočem šolskem letu, smo se dogovorili, da letošnji božično novoletni koncert ponovno preselimo v dvorano kulturnega doma Postojna.
Ambient ponuja izzive, ki so za nastopajoče včasih ovira, posebno pri akustiki prostora, zagotovo pa tudi nekaj prednosti, med drugim večji oder, ozvočenje, osvetlitev odra in dvorano, ki lahko gosti več poslušalcev.   Preberi več ...
15.11.2019
Učitelj kitare Mario Kurtjak se je v preteklih dneh udeležil mednarodnega kitarskega tekmovanja Miquel Llobet v Barceloni (Španija). Na tekmovanju je dosegel 2. nagrado (1. nagrada ni bila podeljena) in nagrado občinstva.
Ob dosežku mu iskreno čestitamo.   Preberi več ...
23.10.2019
Z velikimi, tudi nekoliko negotovimi koraki so naši najmlajši učenci programov predšolske glasbene vzgoje in glasbene pripravnice stopili v novo šolsko leto.
V očeh so se jim zrcalili različni občutki. Pričakovanje, veselje pa tudi dvomi. Pred njimi je bilo polno novosti in veliko neznank. Novi prostori, drugi sošolci in tudi učiteljica. Skozi pouk in ob različnih dejavnostih smo se tako počasi spoznavali. Vzdušje je postajalo bolj sproščeno in domače, stkale so se nove prijateljske vezi in začetna negotovost je počasi bledela.   Preberi več ...
Strani 1  2  3 
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven