PRVI NASTOP NAJMLAJŠIH UČENCEV
27.10.2023
 PRVI NASTOP NAJMLAJŠIH UČENCEV
V ponedeljek, 23. in v torek, 24. oktobra so se na odru dvorane Alojza Srebotnjaka zvrstili trije nastopi naših najmlajših učencev programa Predšolske glasbene vzgoje (5-letni otroci) in Glasbene pripravnice (6-letni otroci),učiteljice Mojce Širca Pavčič.
Na glasbenih uricah otroci ob igrah in zgodbicah s pesmicami in plesi potujejo po Deželi glasbe. Skupaj z glasbenima prijateljicama muco Mico in čarovnico Tilko spoznavamo nove glasbene poti in odkrivamo kotičke Dežele glasbe.  
Del teh naših poti in kotičkov so otroci v prvem delu Mini nastopov s pesmicami in plesi predstavili številnim poslušalcem.
V drugem delu pa smo prisluhnili učencem inštrumentov: kitaristu Niku Margonu (učiteljica Maja Vrbnjak), flavtistkam Viti Borsellino, Joni Horvat, Kaji Strnad in Luciji Slavec (učiteljica Suzana Furlan Mitev), na trobenti Larsu Greglju in Žanu Jernejčiču ter pozavnistu Matevžu Gayesh Oblaku (učitelj Primož Petohleb).
 
Tako kot nas jesen objame s plaščem toplih in pisanih barv ter nam prinese obilo sadov, so tudi otroci na nastopih s pesmicami in plesi objeli poslušalce in mednje natrosili sadove dosedanjega dela.   
 
Iskrene čestitke vsem nastopajočim.
 
Zapisala Mojca Širca Pavčič

Vabljeni k ogledu foto galerije!
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven