MARKOV ROJSTNI DAN, DRUGI MINI NASTOP NAJMLJAJŠIH UCENCEV
04.03.2023
MARKOV ROJSTNI DAN, DRUGI MINI NASTOP NAJMLJAJŠIH UCENCEV
V ponedeljek, 27. in v torek, 28. februarja je bilo na odru dvorane Alojza Srebotnjaka veselo in živahno. Na treh nastopih so se s pesmicami, plesi in z različnimi glasbenimi dejavnostmi predstavili učenci predšolske glasbene vzgoje (otroci, stari pet let), in glasbene pripravnice (otroci, stari 6 let).
 
Že od začetka šolskega leta nas skozi naše glasbene urice spremljajo Ajdine in Markove dogodivščine. Tokrat smo Ajdi pomagali speči torto za Markov rojstni dan, se odpravili po nakupih, hitro in temeljito pospravili kuhinjo, snega pa je zapadlo ravno dovolj za sankanje in snežaka … in tako so otroci skozi igro na nastopu ustvarjali novo glasbeno zgodbo.
 
V drugem delu nastopa smo prisluhnili učencem pihal in trobil: oboistu Gregorju Markovčiču (učiteljica Urška Rener), klarinetistoma Florjanu Uršiču in Lijamu Jurci (učitelj Matjaž Kobal), saksofonistki Ajdi Stegel, trobentaču Palu Furlanu (učitelj Franci Šavc), pozavnistki Sonji Kitek na evfonij pa je zaigrala Karin Dolenc (učitelj Primož Petohleb).
 
Iskrene čestitke vsem nastopajočim. Hvala učiteljem instrumentov za sodelovanje na nastopu in poslušalcem, ki so nastopajoče nagradili z glasnimi in številnimi aplavzi.

Zapisala, Mojca Širca Pavčič

Vabljeni k ogledu foto galerije!
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven