OB ZGODBICAH NA KRILIH GLASBE, NASTOP NAJMLAJŠIH UČENCEV
28.10.2022
OB ZGODBICAH NA KRILIH GLASBE, NASTOP NAJMLAJŠIH UČENCEV
V dvorani Vilka Ukmarja so se v ponedeljek, 24. in v torek, 25. oktobra zvrstili nastopi naših najmlajših učencev predšolske glasbene vzgoje (otroci, stari 4 do 5 let), in glasbene pripravnice (otroci, stari 5 do 6 let).
V zelo kratkem času smo pripravili dovolj programa, da smo ga lahko ob zgodbicah na prvem Mini nastopu predstavili številnim poslušalcem. Ob rajanju, petju in plesu smo z Ajdo in žogico odkorakali v vrtec, pozdravili gospo Jesen, našli violinski ključ, pometali in pospravljali, trkali na vrata čudežne Glasbene dežele …
V drugem delu nastopa smo prisluhnili igranju učencev klavirja Joni Štefančič in Hani Ogrizek, učiteljice Saše Crnobrnič, kitaristom Filipu Bezjaku in Žigi Štucinu učiteljice Nataše Črnugelj in Timu Kokošarju učiteljice Pavle Lušin Kolman. Na harmoniko je igrala Jing Xuan Lin, učenka Mirka Jevtovića.
 
Vse nastope je spremljalo pričakovanje, navdušenje in vznemirjenje, predvsem pa prijetno in veselo vzdušje otrok. Številni aplavzi so nam dali veter v krila za nadaljnje delo in tudi že nekaj sape za priprave na naslednji nastop.
 
Iskrene čestitke vsem nastopajočim, hvala kolegom za sodelovanje in pripravo učencev instrumenta na nastop.
 
Mojca Širca Pavčič

Vabljeni k ogledu foto galerije!
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven