KONCERT VOKALNE SKUPINE KRESNIK, ALEKSANDRA LESARJA IN EVANA DIMA
11.10.2021
KONCERT VOKALNE SKUPINE KRESNIK, ALEKSANDRA LESARJA IN EVANA DIMA
V sredo, 6. oktobra smo v dvorani Alojza Srebotnjaka na glasbeni šoli Postojna po dolgem času gostili koncert na katerem se je predstavila Vokalna skupina Kresnik, kitarist Evan Dim in harmonikar Aleksander Lesar. Koncert je otvorila Vokalna skupina Kresnik pod vodstvom Mirana Žitka, ki so z odličnim nastopom predstavili dela D. A. Agrenjev-Slavjanskega, T. Arbeaua, V. Mihelčiča in U. Vrabeca. S koncertom je nadaljeval harmonikar Aleksander Lesar, ki trenutno obiskuje akademijo za glasbo v Italiji pri profesorju Corradu Rojacu. Na koncertu pa je najbolj navdušil nadobudni kanadski kitarist Evan Dim, ki je s svojim dovršenim tehničnim znanjem in odličnim občutkom za interpretacijo občinstvo navdušil z deli Telemanna, Garcie in Satia. 
Koncert se je zaključil v zvokih zelo zanimivega in redko slišanega dua kitara in harmonika. Evan in Aleksander sta se predstavila z deli Ville-Lobosa, Rodriga in koncert končala v ritmih argentinskega tanga Piazzolle.
Dvorana glasbene šole je po dolgem času spet bila polna, kar pomeni kako zelo smo kot poslušalci pogrešali koncerte.
Dan kasneje, 7. oktobra so se naši učenci udeležili seminarja in imeli individualne ure kitare pri kitaristu Evanu Dimu. Učenci so bili izredno zadovoljni z novo izkušnjo, Evan pa se je izkazal tudi kot odličen pedagog. 
 
Zapisala: Maja Vrbnjak
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven