KONCERT UČITELJEV NA ZAVIDANJA VREDNEM VISOKEM NIVOJU
18.02.2020
KONCERT UČITELJEV NA ZAVIDANJA VREDNEM VISOKEM NIVOJU
V sredo, 12. 2. 2020 smo v dvorani Alojza Srebotnjaka lahko prisluhnili koncertu učiteljev glasbene šole Postojna. Za poslušalce je bila to glasbena poslastica, kot je že dolgo ni bilo. 
Pred približno petnajstimi leti smo na šoli enkrat letno organizirali take koncerte, vsak je bil med poslušalci sprejet z navdušenjem in med zaposlene je prinesel posebno ustvarjalno energijo. Nekajletno zatišje pa se je očitno obrestovalo. V letošnjem šolskem letu se je ponovno porodila ideja o takem koncertu. In izkazalo se je, da je bila ideja odlična in da so taki dogodki izjemna izkušnja za vse, zaposlene in poslušalce. 
Zaposleni učitelji so akademsko izobraženi glasbeniki, ki so vsekakor kos takim izzivom. Da jim je nastopanje na odru blizu so dokazali s skrbno izbranim programom in prepričljivimi interpretacijami. Predstavili so se kot solisti in komorni glasbeniki in prav v vseh vlogah so bili odlični in prepričljivi. Zaigrali so nam: pianisti Angelina Nanut Kalič, Saša Crnobrnič, Meta Fajdiga, Snježana Pleše Žagar in Edvard Popit, godalci Špela Tavčar, Peter Filipčič in Štefan Švigelj, kitarista Mario Kurtjak in Maja Vrbnjak, harmonikarja Branko Petrovčič in Mirko Jevtović, tolkalist Mitja Tavčar, trobentar Franci Šavc, pozavnist Primož Petohleb, klarinetist Matjaž Kobal in saksofonist Tomaž Nedoh
V uro in pol dolgem koncertu, ki čisto nikogar od poslušalcev ni pustil hladnega, smo lahko prisluhnili skladbam Rahmaninova, Hačaturjana, Kreislerja, Piazzole, Nedoha in drugih. Dvorana je bila napolnjena do zadnjega kotička. Publika se je nastopajočim zahvaljevala z močnimi aplavzi in vzkliki, ki so bili znak, da so nad njihovimi interpretacijami navdušeni. 
Vsekakor upamo, da je bil odličen odziv na koncertu vzpodbuda, da bomo takim prireditvam še lahko priča. Čeprav to terja od učiteljev dodatno angažiranost in veliko vloženega truda, je tudi izjemna priložnost, da se občinstvu predstavijo z druge strani, kot nastopajoči. To so glasbeniki, ki so v času šolanja v svoje znanje vložili ure in ure trdega in predanega dela, se potem odločili za pedagoško poslanstvo in to znanje prenašajo naprej na mlade, oder pa večinoma prepustili njim. So pa dokazali, da jim nikakor ni tuj in da se na njem prav dobro znajdejo.
Vsekakor še enkrat vsem nastopajočim iskrene čestitke z željo, da postanejo taki koncerti tradicionalni.
 
Zapisala:
 
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven