2. MINI NASTOP V DRUŽBI Z MUCO MICO
31.01.2020
2. MINI NASTOP V DRUŽBI Z MUCO MICO
Ob številnih prireditvah, ki se vsakodnevno vrstijo na odru dvorane Alojza Srebotnjaka je bil kar izziv poiskati primerna in prosta datuma za izvedbo 2. mini nastopa naših najmlajših učencev, programov predšolska glasbena vzgoja in glasbena pripravnica. No, pa smo ju našli, prav na repu meseca januarja. 
V ponedeljek, 27. in dan kasneje so naši učenci v družbi mične gospodične, šolsko-hišne muce Mice prisrčno otroško in prikupno izvedli nastopa. Žal pa nam je bolezen kar pošteno zagodla, saj je v posteljo položila kar lepo število nastopajočih, ki so se že nekaj tednov veselili nastopa. V torek je v tako doma ostala kar polovica nastopajočih. Vendar smo se skupaj z muco Mico še bolj potrudili. Peli, igrali in plesali smo vsi kar za dva. 
V drugem delu nastopa smo oder prepustili učencem instrumentov: Juliji Kobal in Zarji Petrovič (klavir), Jaki Lindiču (trobenta), Luciji Volk (rog) in Sonji Kitek (pozavna), v torek pa se jim je pridružil še baritonist Jernej Magajna
Nastopa smo zaključili v prijetnem vzdušju in v pričakovanju podelitve spominskih listov na 2. mini nastop. Nastop z zvezdico …, ker so bili nastopajoči v ponedeljek in torek prave zvezde večera. 
Vsem nastopajočim iskrene čestitke. Z žarom, navdušenjem in zavzeto ste se pripravljali na nastop in ga tako tudi izvedli. 
Hvala vsem učencem, ki ste nam s svojim igranjem popestrili in dopolnili program, učiteljema Angelini Nanut Kalič in Franciju Šavcu, ki sta pripravila učence instrumentaliste in seveda vsem poslušalcem, ki podpirate otroke, ki šele vstopajo v svet glasbe. 
Hvala Irmi Vodopivec in Goranu Blašku, ki sta fotografirala nastopa in poskrbela za slikovno gradivo.   
 
Mojca Širca Pavčič
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven