BOŽIČNO NOVOLETNI KONCERT NAPOLNIL DVORANO KULTURNEGA DOMA POSTOJNA
25.12.2019
BOŽIČNO NOVOLETNI KONCERT NAPOLNIL DVORANO KULTURNEGA DOMA POSTOJNA
Poglejte posnetek na Youtube: https://youtu.be/MRPoO9VvIgo

V ponedeljek, 23.12.2019 je odzvenel še zadnji koncert v letu 2019. V mesecu avgustu, ko idejno zasnujemo prireditve v tekočem šolskem letu, smo se dogovorili, da letošnji božično novoletni koncert ponovno preselimo v dvorano kulturnega doma Postojna. 
Ambient ponuja izzive, ki so za nastopajoče včasih ovira, posebno pri akustiki prostora, zagotovo pa tudi nekaj prednosti, med drugim večji oder, ozvočenje, osvetlitev odra in dvorano, ki lahko gosti več poslušalcev. Prav velikost odra je omogočila, da večer oblikujemo tako, da se na koncertu predstavijo večje komorne zasedbe in orkestri. In uspel je koncert na katerem se je predstavilo preko 120 mladih instrumentalistov: prisluhnili smo ansamblu kitar »CORONA«, njihova mentorica je Nataša Črnugelj, mlajšemu kitarskemu orkestru pod dirigentskim vodstvom Maje Vrbnjak, pihalnemu orkestru, ki ga vodi Mitja Tavčar ter dvema godalnima orkestroma pod taktirko Špele Tavčar. V mlajšem godalnem orkestru so se predstavili najmlajši godalci, starejšim učencem godal, ki so združeni v godalnemu orkestru se je kot solistka predstavila Elza Premrl (mentorica Špela Tavčar), v nadaljevanju pa se je pridružil še pevski zbor OŠ Pivka, pod zborovskim vodstvom Damjane Morel. 
Pogled v koncertni list je obetal zanimiv in raznolik program. Številna publika, ki je do zadnjega sedeža napolnila dvorano je lahko prisluhnila prijetnemu programu, ki je bil skrbno izbran in se je zlil s prazničnim časom. Vsi učitelji, ki oblikujemo pedagoški razvoj učencev, se zavedamo, da je igranje v orkestru zahtevno. Prav vsak član se mora potruditi po svojih najboljših močeh, obenem pa vzpostaviti stik s celim orkestrom in dirigentom ter mu slediti v njegovi interpretaciji. Številne vaje so potrebne, da orkester zazveni ter da se vzpostavi razmerje med glasovi ali instrumenti. Mladi glasbeniki so nas z interpretacijami prepričali, da dobro in veliko delajo. Pohvala gre vsem nastopajočim ter njihovim mentorjem in dirigentom, profesorjem Nataši Črnugelj, Maji Vrbnjak, Mitji Tavčarju in Špeli Tavčar
Posebno veseli smo bili, da smo uspeli uresničiti idejo o sodelovanju z zborom OŠ Pivka. Zbor daleč naokrog slovi po ubranem petju in sodi v sam vrh kvalitetnih mladinskih pevskih zborov na Slovenskem. Mladi pevci so se na odru pridružili v zaključnem delu koncerta. Ob spremljavi godalnega orkestra so zapeli tri božične skladbe. Njihova zborovodkinja je prof. Damjana Morel. 
Mile melodije so zaokrožile predpraznični glasbeni krog. Vložen trud vseh nastopajočih in drugih, ki so pomagali sooblikovati koncert je bil poplačan z močnim aplavzom zadovoljne publike. Številne pohvale, ki so jih sprejemali nastopajoči so bile največja nagrada za vložen trud in spodbuda za delo v prihodnje. 
 
Zapisala:
 
Glasba je višje razodetje kot vsa modrost in filozofija.
Ludwig van Beethoven