novice

Priznanje Miroslava Viharja
93  |  A+ | a-
Iskrene čestitke naši kolegici Nataši Črnugelj, učiteljici kitare v Glasbeni šoli Postojna, za prejeto priznanje Miroslava Vilharja za leto 2023.

Priznanje Miroslava Viharja je najvišje priznanje, ki ga Občina Postojna podeljuje najboljšim postojnskim ustvarjalcem na področju kulture. Letos je bilo priznanje za izredne dosežke na področju glasbene umetnosti podeljeno Nataši in Tonetu Črnuglju. Kot profesorja kitare dosegata odlične rezultate. Njuni učenci so na državnih in mednarodnih tekmovanjih prejeli več kot 60 najvišjih nagrad in priznanj. Pred desetimi leti sta osnovala mednarodni festival kitare – Teden kitare v Postojni in ga lani organizirala že desetič. S festivalom sta ponesla Postojno v svet tudi na glasbenem področju, saj se na festivalu predstavljajo najboljši umetniki, profesorji, poustvarjalci in skladatelji s področja klasične kitare.


 
Top


NOVICE, ČLANKI IN ODMEVI ...

rss Tukaj lahko pregledate vse odmeve ...

Glasbena šola Postojna ima svoj začetek v letu 1947 in je z vpisom učencev iz Postojne in mnogih drugih krajev Primorske predstavljala temelj za bodočo razgibano glasbeno dejavnost v Postojni in širši okolici. V vseh letih delovanja je njena poglavitna vloga vzgoja in izobraževanje v estetskem smislu ter odnosu do kulture. S svojim delovanjem dale strokovno in moralno podporo glasbenim ljubiteljem, saj vzgaja mlade glasbenike in pevce za kvalitetno ljubiteljsko dejavnost na glasbenem področju (pihalni orkester, godalni orkester, zbori).

Šolski koledar